Charles Plogman

Kesäkiertueelta maistiaisia – tervetuloa mukaan!

6.6.2014, 13:22 | Ajankohtaista

Kesällä 2014 Charles Plogman ja Pientä Unelmaa -yhtye ovat yhteisellä kiertueella, joka kantaa nimeä Vain vähän aikaa. Luvassa on svengaavan iloista musiikkia ja asennetta, jossa palataan vanhojen suosituimpien Charlies-hittien pariin.

Käy katsomassa ennakkoon tunnelmia videoiden muodossa Facebookista!

Charlies – Hei kaunis nainen

”Charliesin alkuaikoina tein aika monta käännöstä, mm. Ruskeat silmät, Kuinka sinua mä kaipaan ja Marja-Leena. Tämä kappale kuuluu siihen joukkoon (Hello Josephine). Iloista, harmitonta buggia oli yksi orkesterimme tavaramerkeistä. Saimme kuulla usein, että vaikka teimme biisejä mollissa, ne kuulostivat siitä huolimatta duurilta.” -Charles Plogman

Katso video Facebookissa: http://bit.ly/heikaunisnainen_video

 

Charlies – Vain vähän aikaa

”Tämä kappale on minun ja Lasse Wikmanin alkutuotantoa. Muistan että sävellyksen idea lähti Pariisi-Helsinki -nimisestä kappaleesta. Lasse oli saanut idean tekstiin kun hän oli lavatansseissa seurannut meininkiä. Tällä kappaleella saavutimme Syksyn sävelessä toisen sijan vuonna 2000 ja jo seuraavana vuonna julkaistiin pitkäsoitto joka sai kantaa samaa Vain vähän aikaa -nimeä. Levyä on myyty yli 20.000 kpl ja se on rikkonut kultarajan.” -Charles Plogman

Katso video Facebookissa: http://bit.ly/vainvähänaikaa_video

 

Charlies – Kun nauran, kun itken

”Tekijät Hauge Piispanen ja Jorma Toiviainen olivat minulle uusia tuttavuuksia siihen aikaan. Yhteistyössä heidän kanssaan syntyi ”Kun nauran, kun itken” -kappale. Biisiä sovittaessa meitä inspiroi Eros Ramazzotti ja hänen hittinsä ”Fuoco nel fuoco”. Hyvä sanoittaja ja hieno ihminen, Jorma Toiviainen poistui aivan liian aikaisin joukostamme vuonna 2011. Jorma oli minulle paitsi ystävä myös ”mentori” Teosto- ja kustannuskysymyksissä. Teimme yhdessä useita kappaleita. Näistä levyille ovat päätyneet mm. ”Keskellä elämää” ja ”Jos torjut minut nyt”

Katso video Facebookissa: http://bit.ly/kunnaurankunitken_video

 

Charlies – Pistät pääni sekaisin
”Kun sain Lasse Wikmanilta sanat tähän kappaleeseen, biisin nimi oli ”Sikin sokin sekaisin”. Tekstiä hieman muutettiin ja tein duuripohjalta bugg-tanssityyliin sopivan sävelmän. Paljon saksofoneja, lopussa jopa oikein soolo. Kappaleesta ei julkaistu koskaan sinkkua, mutta tanssipaikoilla biisi oli taattua tanssikamaa illasta toiseen. Charliesin juuret makaavat juuri tämän tyyppisessä musiikissa, eli ”länsirannikko-soundissa”.” -Charles Plogman

Katso video Facebookissa: http://bit.ly/pistätpäänisekaisin_video

 

Charlies – Vanha riimu

”Pitkänlinjan tuottajani Seppo Matintalo oli ensimmäinen joka tosissaan ehdotti minulle että vaihtaisin laulukielen suomeksi. Yksi asia johti toiseen ja lopulta aloimme tekemään ensimmäistä suomenkielistä pitkäsoittoa ”Kauneimmat hetket”. Seppo valitsi levylle mukaan cover-biisejä, kuten ”Merimies, kotimaasi on meri”, ”Elokuun viimeinen päivä”, ”Iltatähti” ja tämä ”Vanha riimu”. Nämä kaikki olivat meille tuttuja kappaleita. Sovituksissa käytettiin paljon steel-kitaraa ja saksofoneja. Turvauduimme myös country-henkisiin ratkaisuihin, kuten juuri tämä klassikko ”Vanha riimu”.” -Charles Plogman

Katso video Facebookissa: http://bit.ly/vanhariimu_video

 

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.